פרופ׳ אפרים ענבר
פרופסור אפרים ענבר הוא נשיא מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון (JISS). הוא היה המנהל המייסד של מרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים, תפקיד שבו שרת עשרים ושלוש שנים, וחבר במחלקה למדע המדינה באוניברסיטת בר-אילן. היה פרופסור אורח באוניברסיטת ג'ורג'טאון, ג'ונס הופקינס ובוסטון; חוקר אורח במרכז הבינלאומי על שם וודרו וילסון (וושינגטון) והמכון הבינלאומי ללימודים אסטרטגיים (לונדון). הוא היה נשיא האגודה הישראלית ליחסים בינלאומיים, חבר בועדה הפוליטית-אטסטרטגית במועצה לתכנון לאומי, יו"ר הועדה לתכנית הוראת הביטחון הלאומי במשרד החינוך, וחבר בועדה האקדמית של מחלקת הסטוריה בצה"ל. הוא חיבר חמישה ספרים, מדינות מבודדות במערכת הבינלאומית (1985), מלחמה ושלום בפוליטיקה הישראלית: עמדות מפלגת העבוד בנושאי ביטחון לאומי (1991), יחסי הקרבה בין ישראל לתורכיה (2001), ביטחונה הלאומי של ישראל: נושאים ואתגרים מאז מלחמת יום הכיפורים (2008), וערך ארבע עשר קבצים של מאמרים אקדמיים. הוא מומחה נושא תפיסת הביטחון של ישראל, דעת הקהל בנושאי ביטחון, מדיניות ארה"ב במזה"ת, יחסי ישראל-פלסטינים, ויחסי ישראל-תורכיה.
פרופ' ענבר סיים תואר ראשון במדע המדינה וספרות אנגלית באוניברסיטה העברית והשלים את לימודי הדוקטורט במדע המדינה באוניברסיטת שיקגו.
דף הבית / מן העיתונות / שנה למלחמת אוקראינה
שנה למלחמת אוקראינה
גלי צה״ל, 22.2.2023
יכול לעניין אתכם
אל תספידו את ההרתעה: מושג תודעתי שעדיין יש לו מקום מרכזי בתפיסת הביטחון
הצורך בממשל צבאי זמני ברצועת עזה
היערכות לחירום אזרחי בישראל: דיון מושגי מכוון מדיניות
ממי בישראל חמאס שואב עידוד?
האוּמנם מזרח תיכון חדש בשער?
עימות הסגנים: הרפובליקני ואנס ניצח את הדמוקרט וולז, אבל המרוץ לבית הלבן רחוק מהכרעה
מה שרבים במערב אינם מבינים בקשר למלחמה במזרח התיכון
עתיד הגרעין והמשטר האיראני: שני שעונים לא מתואמים
פרופ׳ אפרים ענבר
פרסומים אחרונים
האריס או טראמפ? וובינר עם פרופ׳ איתן גלבוע – צפו בהקלטה
ישראל צריכה לפגוע בפריפריה השיעית שממנה חיזבאללה מגייסת את לוחמיה
ארבע חלופות בלבנון – ישראל מתקרבת לנקודת הכרעה
בהרשמה אתה מסכים להסכם המשתמש שלנו (כולל הוראות הוויתור על תובענה ייצוגית ובוררות), למדיניות הפרטיות ולהצהרת העוגיות שלנו ולקבלת דוא"ל שיווקי וחשבון מ-jiss. אתה יכול לבטל את המנוי בכל עת.
הירשם לאיגרת המידע
לקבלת ניתוח ופרשנות עדכניים.