מנויים יקרים
מכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון התעמק בחודש האחרון בסוגיות שעומדות במוקד סדר היום הביטחוני-מדיני של מדינת ישראל. בראש ובראשונה עסקנו במתחים המשפיעים על מדיניות ישראל כלפי סוגית שחרור החטופים ועתיד עזה, על רקע המו"מ בנושא והרעיונות האמריקנים החדשים לטיפול באתגר המורכב. מומחי המכון לא הסתפקו בניתוח המצב מזוויות מבט שונות, אלא הציגו כסוגיה לבחינה את השאלה האם ההתמודדות הישראלית עם הנושא מבטאת שחיקה בחוסן הלאומי.
כמנויים על תוצרי המכון אתם מוזמנים להשתתף בדיון הפתוח שהתקיים במכון בעניין ולהביע את דעתכם בתגובה למאמרו בנושא של פרופ' אפרים ענבר. בעתיד נציג סוגיות נוספות לבחינה ונשמח להתייחסויותיכם.
עסקנו רבות גם בנושא האיום מאיראן והדרכים להתמודד אתו, בשורת מאמרים והופעות בתקשורת של מומחי המכון, ובכללם אלוף (מיל.) יעקב עמידרור, שפרסם ניתוח מקיף על משמעויות השינויים בצפון על הציר האיראני, אל"מ (מיל.) ערן לרמן במאמריו על המצב באיראן ומאמר שפרסמתי ב- US NEWS AND WORLD REPORT.
נתחנו גם את משמעויות ההתפתחויות בזירה הגלובלית, ובראשן המאמצים של הנשיא טראמפ לקרב את רוסיה לארה"ב ולהביא לסיום המלחמה באוקראינה, על המזה"ת ועל ישראל במאמר פרי עטם של ערן לרמן וסא"ל ( מיל.) דניאל ראקוב, המומחה של המכון לרוסיה ומזרח אירופה.
על שולחן העריכה נמצאים כבר שלל מאמרים מרתקים בנושאים אלה ונוספים, כך שכדאי להמשיך ולעקוב.
אנו עוסקים גם בהרחבת וארגון המכון. אל"מ (מיל.) גבי סיבוני קיבל עליו להיות מנכ"ל המכון ולהקדיש ממרצו וזמנו להיבטים הניהוליים. יונתן הסן הצטרף כחוקר בכיר האחראי לנושא סוריה ולבנון. נאחל להם בהצלחה. בניוזלטר הבא נציג את המבנה החדש של המכון עליו אנו עמלים ונערוך הכרות עם חוקרים נוספים.
תת-אלוף (מיל') יוסי קופרווסר
ראש מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון